© AkudankamU Photopixel

By: Shahroll Photography

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  9  10  11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  21  22  23  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 27-Feb-2008 02:25 Email | Share | | Bookmark
-TT#11 Shah Alam di Restoren Jayati by shahroll-

Lokasi: Restoren Jayati
Masa: 8.30 pm-12.45 am
Tarikh: 26-2-08
Event: Teh Tarik Crew (TTC)






s|h|a|h|r|o|l|l
photography


Thursday, 21-Feb-2008 14:03 Email | Share | | Bookmark
-Seminar Fotografi Profesional Di Dalam Dunia Korporat- shahroll

Lokasi : Fakulti Seni Reka & Seni Lukis (FSSR)
Masa: 8.30 pagi-11.30 pagi
Tarikh: 21/02/08
Speaker: Zainudin Arshad (Founder/Director Of Din Arshad Associated)




Alhamdulillah,pada pagi Khamis bertempat di Fakulti Seni Bina Dan Seni Lukis (FSSR) UiTM Shah Alam, telah berlangsungnya Seminar Fotografi Profesional dalam Dunia Korporat.Seminar ini adalah anjuran Jabatan Fotografi dan Pengimejan Kreatif UiTM Shah Alam.Seminar ini disampaikan oleh Zainudin Arshad, Founder/Director Din Arshad Assiociate.

Ok,antara pengisian yang disampaikan adalah latar belakang beliau dalam dunia fotografi.Din Arshad bermula dengan bekerja 9 tahun di Johan Design untuk mencari pengalaman bekerja.Selain itu,beliau berasa bangga kerana beliau hidup di dalam zaman analog dan digital.Zaman Analog lagi bagus katanya kerna,dapat memahami setiap fungsi di dalam kamera (more detail like ASA,film,Develop film…etc..).Din Arshad telah bergelumang di dalam Dunia Fotografi lebih dari 27 tahun.

Pengisian seterusnya,tentang Verstail.Sebagai seorang fotografer,kunci utama untuk berjaya dalam bidang ini adalah:-

1)Kerja Kuat (Hardworking)
2)Prepairation
3)Reseach (google on Net,reading books…etc..)
4)Pengetahuan yang bagus (Proper Knowledge)
5)Pengalaman kerja (Working Eksperient)
6)Choose one line (wedding,commercial,photojournalist…etc..)


Dengan adanya LIMA items yang disebut tadi,maka photographer itu layaklah dipanggil PROFESIONAL.Selain itu,DISIPLIN juga memainkan peranan penting dalam bidang ini seperti masa kerja (focus on job),Puntual time with your client specialy with corporate people.Team Work di dalam scene commercial amatlah penting kerana kita tidak boleh bekerja seorang diri.so,dengan team work yang kuat dapat menghasilkan karya2 yang unggul.bukan di dalam scene commercial sahaja,malah kita juga dapat implimenkan di dalam scene2 fotografi yang lain juga.


Set-Up ur mind ke mana arah tuju anda dalam dunia fotografi.Adakah dalam wedding?commercial?
so,kita set-up dari sekarang untuk kita berjaya,kata Din Arshad.Build-Up potfolio with ur Level,equipment level,and the right system.Ditekankan juga Communication Skill pabila seseorang adalah seorang Fotografer.Kemahiran ini membantu jurugambar untuk mendapatkan shoot2 yang Urrmmph dan WOW~!so,fotographer juga kne byk bercakap dengan org sekeliling….hehehhehe…..


Secara keseluruhan,seminar ini amatlah bagus untuk setiap yang hadir kerana yang memberi talk adalah orang yang sudah lama (Season Player) dalam fotografi.Sekalung tahniah untuk Pelajar2 Degree yang mana mereka menganjurkan Seminar ini adalah sebahagian dari Projek paper mereka.Sekian laporan dari meja SHS…sekian wasalam…

s|h|a|h|r|o|l|l
photography
More Detail at http://shahroll.wordpress.com


Monday, 11-Feb-2008 02:17 Email | Share | | Bookmark
.:: PERTUNANGAN Ieda & Naz::. by shahroll

Haznieda...
Lokasi : Kuala Selangor, Kampung Sg Yu Surau 3
Masa: 2.00 petang
Tarikh Keramat : 10-02-08
Majlis: PERTUNANGAN



CINTA dihulur....KASIH tercipta...


Antara barang hantaran yang diberi....


IKATAN terjalin...Ukhwah terbina...


Cover DVD for the Client....


s|h|a|h|r|o|l|l
photography
http://shahroll.wordpress.com


Tuesday, 5-Feb-2008 07:29 Email | Share | | Bookmark
Dari FOTOPAGES ke WORDPRESS by |shahroll|



Assalamualaikum to all my visitor..
hermm...PERPINDAHAN!~ hehehe..bukan pindah ape,cume nak tuka angi ke WORDPRESS pulak selepas menggunakan FOTOPAGES untuk sekelian kalinye....Dalam hidup musti ada perubahan dan PERUBAHAN itu MUNGKIN baik untuk kita....hehhee....

so,selepas ini bukan shahroll x pakai fotopages nie...pakai jugak tetapi akan jadi SUB-LINK kepada my WORDPRESS...so info2 terkini mengenai agenda dan foto2 terbaru...lawati di http://shahroll.wordpress.com

Cherrs up baby...c u againt~ wassalam..

s|h|a|h|r|o|l|l
photography


Sunday, 3-Feb-2008 15:21 Email | Share | | Bookmark
TT #1 Ulu Klang di NZ Curry House |shahroll|

Abu...
open table...
tekunn...
Lokasi: Ulu kelang, NZ Curry House....
Masa: 8.45 malam- sampai lebam....
Tarikh: 1 February 2008



Assalamualaikum to all visitor~!
heheheh...yeah..TT#1 NZ Curry House Wangsa Maju!..besttt ooo TT kat sini.kedai mamak yang luas untuk berTT ramai-ramai..ermm..makanan pon sodap..ala,cam bese la..mamak nyer masakan kan??..hehe...rmai gek yang dtg aritu..aku pon segan2 kucenggg la kan...hahaha..thazx pada organizer TT untuk kali nie...hope kite jumpe g ek di lain waktu..hehe...wassalam..

s|h|a|h|r|o|l|l
photography


[<<  <  9  10  11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  21  22  23  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net