© AkudankamU Photopixel

By: Shahroll Photography

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 5-Jan-2009 02:35 Email | Share | | Bookmark
Perkahwinan Daeng+Shima by shahroll

Tarikh: 27-12-2008
Masa: 11.00 pagi- 5.00 petang
Tempat: Dewan Melur, seksyen 7 Shah Alam
Majlis: Bertandang/Menyambut Menantu


Salam & hello to viewer,
Entry kali nie Wedding antara Daeng+Shima yang bertempat di Seksyen 7, Shah Alam dan juga job terakhir sepanjang tahun 2008 dan untuk 2009, kena tengok jadual yang telah di booking oleh client walaupun wedding nyer berlangsung pada bulan Jun.... thanx ya!!!

Ok,shahroll ditemani oleh Helmi (memang selalu dia nie teman.. hehe thanx bro) untuk merakam memori perkahwinan Daeng+Shima nie.Seawal jam 10.30 pagi lagi sudah berada di rumah pengantin untuk melihat suasana (specialy ligthing) dan snap lah ape yg patut.. hhuhu...

Then,satu lagi yang best kali nie,hehehe 3.0 TURBO ( sure korang x phm nyer... hehe) tengok je lah gambar kat bawah nanti nie k.. to Daeng+Shima u`ll very sporting n hepi couple, semoga kekal hingga ke akhir hayat k... insyaAllah..

Sedikit sneak-preview to both of u....

#1


#2


#3


#4


Cheerz!! hope enjoy ya... wassalam...

regards
shahrul hairy shaharuddin
shahroll photography founder
ym: shahroll_ery@yahoo.com.my
email: shahrollphoto@gmail.com
012-343-7359




Monday, 15-Dec-2008 13:32 Email | Share | | Bookmark
"Outdoor/Indoor Portraiture" Taman Warisan Pertanian by shahroll

Creative Light System (CLS)
silhuet.. .
Lokasi: Rumah Pemprosesan Getah.
Masa: 10.00a.m-1.30p.m (4 jam 30minit)
Tarikh: 13-12-2008
Photographer bersama : Helmi (klang member)
Model: Nieza Adha


Salam & hello everybody!
entry kali nie, nak cerita skit la pe yang shahroll dah buat di Taman Warisan Pertanian (TWR) di Putrajaya.Misi kali nie, adalah untuk portfolio " Outdoor Portraiture " dan bersama shahroll kali ini adalah Inchie Helmi ( member2 Klang gek nie...huhuhu).Thanx model yang sanggup kne "ragging" ngan shahroll and Helmi iaitu Nieza Adha.

Pukul 9.00 pagi sudah sampai di TWR dan orang pon tak de lagi mase tu.Yang de cuma pakcik2 n makcik2 yang jogging kat atas tu.huhuh bagus tol la kan??.. aite pas break1st sume bagai, siap dah khatam Majalah Gempak yang aku beli, barulah Helmi muncollll.. huhhu.. sampai gek ko yee.. thanx bro...

Dan yang datang last sekali tentulah Cik Model kita kan.. datang bersama Inchie Norman Adha yang encem!Lepas buat sign release form pe sume bagai, kami gerak ke atas ke Rumah Getah yang ada kat dalam ladang getah tu... Agak penat la sebab tak naik buggy tu... hahahah saje nak dapatkan stamina sebelum shot!! huhuhuh...

Dari sesi #1 hingga ke sesi #2, mmg dok kat situ jer.. best lak tempat tu.. huhuh.. kalau tak memang cadang nak pegi tempat lain, but kat situ pon dah ok.. so lenjan je lah.. heheheh.. Props pon cun (basikal tua) mmg dah nazak ah kondisinya.

So, sesi #1 nie berkonsepkan " Urban " dengan mengenakan pakaian like jeans,baju t-shirt simple je kan? haaa.. tu lah dia.Then untuk sesi #2 lak, berkonsepkan " gadis kampung moden" dimana ciri2 keperempuanan @ kemelayuan @ klasikal nya dipaparkan menerusi pemakaian baju pada model tersebut (Baju Kebaya violet... smart!!)

Untuk shooting kali nie boleh dikatakan 50% outdoor dan 50% lagi pada indoor.. shahroll ingat nak buat fully outdoor session,but melihat pada kawasan dan tempat yang boleh dikatan "perfect" tuk buat indoor, so why not?? huhuuhu....

Okeh la, itu je yang shahroll nak kongsi kat entry nie, nati2 leh sambung gih next entry ataupon nak jumpe2 shahroll nak tanye2 pasal pakej " Outdoor Portraiture " nie boleh lah contact no yang ada kat atas @ signature kat bawah nie nanti.Wasalam... . . . . .

Photos for u`ll... cheerz!!


















regards
shahrul hairy shaharuddin
shahroll photography founder
ym: shahroll_ery@yahoo.com.my
email: shahrollphoto@gmail.com
012-343-7359


Saturday, 13-Dec-2008 13:08 Email | Share | | Bookmark
Jom!! Jom!! Jom singgah leeew!~

Baby & Kids
IKLAN!!~ IKLAN!!~ IKLAN!!~IKLAN!!~IKLAN!!~IKLAN!!~IKLAN!!~IKLAN!!~IKLAN!!~




Click je kat Daily Diary


regards
shahrul hairy shaharuddin
shahroll photography founder
ym: shahroll_ery@yahoo.com.my
email: shahrollphoto@gmail.com
012-343-7359


Thursday, 11-Dec-2008 14:28 Email | Share | | Bookmark
END PRODUCT engagement ceremony by shahroll

salam & hi to all viewer..
kali nie shahroll nak pamerkan end product yang shahroll bagi pada client.selalunya shahroll tak berkesempatan untuk upload lam fotopages ni,tapi sejak dah de internet kat rumah nie, so senang lah nak up gamba for u`ll.Jom engok k...



Ini muka depan dalam Sticky Album Nurul Ain.Memang lam pakej akan dapat 2 8R yang edited nyer ( 2 pcs) dan satu lagi akan di letak di akhir page.seperti kat bawah nie :-



** page yang last sekali akan diletakkan photo nie.

Then,untuk DVD (untuk slideshow & Pictures) akan di design mengikut kesesuain gamba dan hasil untuk kali ini seperti di bawah:-



** Bahagian depan case DVD



** Bahagian belakang case DVD

Then the last one "Slideshow" engagement Nurul Ain with Ahmad Zaki.




regards
shahrul hairy shaharuddin
shahroll photography founder
ym: shahroll_ery@yahoo.com.my
email: shahrollphoto@gmail.com
012-343-7359


Wednesday, 10-Dec-2008 01:09 Email | Share | | Bookmark
Outing @ LOKEN (IPOH) by shahroll

7.30 pagi!! dah sampai...
sedap ooo... mkn ngan daging cincang..lazzat!
ala2 TT awal pagi.. hahaha..
View all 10 photos...
Official Outing CHAPs: Behind The Story

TEAM KL iaitu Shahrul Hairy Shaharuddin (shahroll),Saupian Ahmad (Ian),Syai dan Ham (selaku owner PERSONA) bergerak sekitar jam 12.30 pagi bermula fetch shahroll dari KTM Klang ke Mentari Court (umah ian) dan ke Kota Damansara (Syai house).

Port untuk berjumpa dengan TEAM BANGI di restoren jejantas Sungai Buloh.Kami team Kl sampai dulu dalam pukul 2.45 pagi dah sampai dah.Ingat nak makan bege king tuh, sekali dah tutup daaa.. huhhuhu.. hampe harapan NatGeo (ian) nak makan woobber.. hhahhah~
last2 lepak kat ala2 fudcourt sebelah KFC.

Sedap2 borak pasal gamba, kamera last sekali pasal music!haaa... nie yg tak tahan nie, doang dari zaman hape tah cite pasal music aku dok termangu ja.. heheheh.. budak2 la katekan.. mane nak kenal Slayer la, ape tah g aku pon lupa... aku lahir dalam zaman keruntuhan music melayu dan kebangkitan music indonesia... hahhahahhehu~

Team BANGI pon sampai lam lebih kurang 3.15 pagii kot... kate dioang Mat Pojie sesat!.. upenyer sesat nak g umah Apan.. lorhhh... minum ketum ka mat pojie? adessss... gelak2 aku mase aku taip nie.. ahhahaahah... TEAM BANGI adalah Torque,Apan_Y2K dan Pojie.MrJinx x dapat ikut atas keadaan yang tidak mengijinkan beliau ikut serta.

So, dari Jejantas tu kitoang gerak ke IPOH.. . . . . . . .


ok kita sambung gih pasal outing LOKEN nie.

Lepas bertolak di Jejantas Sg buloh tu,kitorang berenti kat RnR Tapah.rilekx2 dlu, isap2 rokok pada yang berkenaaan, pastu solat jap (subuh) then baru gerak ke IPOH (loken).

Ian bagitau yang dari Tapah ke sana lebih kurang 60 kilometer saja.Tak lah jauh dari perhentian tu.Torque ade itouch so senang la beliau membuka forum CHAPs (http://chaps.21.forumer.com/) untuk roger Team IPOH kitorang skang kat Tapah.

Sesampai kat IPOH, memula kitoang nak serapan di Stadium.Tapi hampeh semua tutup!! ermm.. dah kaya kot peniaga tu.. hhuhuu.. alih2 g restoren mamak yang diberi nama "Naina Mohammad".Perghhh... lazzat sehh dia nyer PASEMBOR!! seriusly.. . tanye mat pojie klw x cya.. kan pojie kan?.. huhuhuuh...

Dah sedap semua makan2 bagai,air pon dah penuh,tank pon dah senak... Misi untuk
mencari "gamba" di LOKEN diteruskan pada pukul 8.00 pagi. Then,ada sedikit penerangan ringkas oleh saudara Ian Ahmad dan Torque untuk misi kali ini.Walaupun ringkas tapi padat!! sebab tak mau shot hanya untuk dapatkan "gambar cantik" tapi nak kan "gambar" yang boleh menceritakan apa itu LOKEN? so inilah dia.. . . . .




-Peniaga di pasar LOKEN sibuk menyusun barang perniagaan mereka di atas canvas atas jalan.
Barang seperti CD2 lama,seterika lama turut di jual.
~ shahrul hairy shaharuddin/CHAPs/Malaysia




-Pintu masuk ke pasar LOKEN.Tertulis "Memory Lane" di atas pintu gerbang.
~ shahrul hairy shaharuddin/CHAPs/Malaysia



-Seorang pelanggan yang mencari duit lama untuk dibeli di pasar LOKEN.
~ shahrul hairy shaharuddin/CHAPs/Malaysia




regards
shahrul hairy shaharuddin
shahroll photography founder
ym: shahroll_ery@yahoo.com.my
email: shahrollphoto@gmail.com
012-343-7359


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net