© AkudankamU Photopixel

By: Shahroll Photography

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 2-Dec-2008 15:21 Email | Share | | Bookmark
Ian Ahmad di DEMC by shahroll

rakan2 yang melawat (cosmopoint)
sakit tuu..
salam & hello to all viewer...

Hi there.thanx lawat lagi fotopages shahroll kali nie.Time nie shahroll baru je balik dari hospital DEMC melawat seorang sahabat yang cukup disenangi di kalangan rakan2 sebaya yg lain (sebaya..?? hahah).

Yess.. Ian Ahmad adalah orgnya.Beliau dijangkiti AEDES dimana masih di tahap awal.Dalam bahasa pasarnya, belum sampai paras bahaya lagi la.. hhuhuhuhu... syukran jazilan ian!

sedikit gamba pengenalan dari shahroll :-



ingat nak lawat ian mase balik kije td, tapi tengok pada awan yang berlalu,mendung jerk.. ermm better balik dlu then naik kereta.Alih2 kereta lak de problem langsung datang naik motor dan sampai ke DEMC dalam pukul 9 malam.

Melihat keadaan ian yg agak2 ok, baru lah best nak borak2.. ( lam kepale aku igt ko pkai bantuan pernafasan ke pe.. uhuhhuu.. i tot la ian.. heheh).Lega sgt2 engok ko ok2 jerk!selepas sesi borak2 kosong berlangsung,snap2 sikit gambo then dalam jam 9.45 malam shahroll pon beredar dari tempat kejadian..... opzz.. hospital la.. huhuuh..

Harap ko cepat semboh ian!!.. makan sup ketam tu banyak2... hehehe..klw tak cukup, import kat Pulau Ketam k.. huhuuu.. wassalam..





regards
shahrul hairy shaharuddin
shahroll photography founder
ym: shahroll_ery@yahoo.com.my
email: shahrollphoto@gmail.com
012-343-7359




Wednesday, 26-Nov-2008 02:09 Email | Share | | Bookmark
LAUNCHING MY BRAND | SHAHROLL PHOTOGRAPHY | by shahroll

Move to 1 step!


Bismillahirahmanirahim....

Salam & Hello to all viewer...
Firstly,syukur alhamdulillah ke hadrat ilahi yang masih memberikan kesempatan hidup lagi di muka bumi ini sebagai khalifah yang berguna.Aminnn... hermm.. haiiiii!!! intro sket pasal my brand nie.Sebenarnya,hajat nak buat brand2 nie bukan untuk mengikut2 trend masa kini yang berlumba dalam bidang photography nie.Kemunculan shahroll dalam industri yang kompetetif ini adalah sebahagian mewarnai lagi dalam kancah Pengimejan Digital (cam statement artiss la pulakk.. ehheh)

SHAHROLL PHOTOGRAPHY berteraskan 3 prinsip utama dalam bidang fotografi iaitu PERKAHWINAN,KONVOKESYEN dan POTRAIT.Tidak hanya terbatas kepada core 3 prinsip utama sahaja, malahan dari sumber pelbagai seperti PERTUNANGAN,OUTDOOR PHOTOSHOOT dan STUDIO juga boleh mendapatkan khidmat shahroll.

Dengan penjenamaan ini,diharap pada client,bakal client dapat merasakan keyakinan di SHAHROLL PHOTOGRAPHY.Saya selaku founder mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada client yang masih berhubungan dengan saya dab terus menyokong saya dari belakang.Tanpa anda,tidak adanya saya di sini.Terima kasih... wassalam...

Nota:- Creadit to my Logo Designer Siti Fatimah Ibrahim @ Ct di JB ( http://solvil.fotopages.com ) u are great Designer! Thanx ya!

**My supporter Shaharuddin Jamhari (my father),Noorlaila Hj Tamam ( my mother) also my siblings without u`ll, i don`t think so can achieve like this level... thanx a lot! Also my dear,Noorfazila.. u alwiz support & very understanding...




...." Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup Dan diberikannya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu...."




regards
shahrul hairy shaharuddin
012-343-7359


Monday, 24-Nov-2008 01:36 Email | Share | | Bookmark
Engagement Ceremony Nurul Ain by shahroll

Nurul Ain in make-up.. .
Black & White mood...
cubic picca..
View all 4 photos...
Tarikh: 22-11-2008
Masa: 5.00 petang
Tempat: Seri Kembangan
Majlis:Pertunangan antara Nurul Ain+Zaki






Assalamualaikum & hello to my viewer!
Firstly,shahroll pinta mohon maaf andai entry kali nie lambat sedikit untuk di update.Bukan apa, shahroll busy dalam beberapa perkara…. Huhuhu nak tahu ke?? Haa.. dalam entry selepas nie akan di beritahu ok?! .BAiklah,kepada Nurul Ain dan Mohd Zaki,thanx a lot yang meng-hired saya di atas dasar mempercayai mutu foto dan kualiti kerja shahroll.Thanx ya!


So, pada 22-11-2008 telah berlangsungnya Majlis Pertunangan antara Nurul Ain (my fwenz & also my client too.. hhuhu) telah pun mengikat tali pertunangan bersama lelaki pilihan iaitu Mohd Zaki (Kie, u are sporting man!) di rumah pihak perempuan Seri Kembangan, Selangor.
Majlis bermula selepas asar dan pihak lelaki sampai tepat jam 5.00 petang waktu Malaysia.But shahroll dating awal sekitar 1.00 petang berada di lokasi.Tujuan dating awal supaya dapat recce kawasan rumah dan juga tidak lah kelam kabut sangat nak sampai rumah client!! Heheh…. Tu yang penting actually…


Majlis tamat sekitar jam 8.00 malam dan Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar baik dari pihak lelaki mahupun perempuan.TAHNIAH kepada Nurul Ain telah menjadi tunangan orang dan shahroll doakan berkekalan hingga ke jinjang pelamin dan seterusnya ke akhir hayat, Insyaallah.

Sedikit photo (teaser je nie.. ) untuk tatapan Nurul Ain + Mohd Zaki




**Suasana sekitar Majlis Pertunangan




**Gambo make-up muka Si Dara.. .




** Final OUT-PUT... TebaaaabooWW!~


regards
shahrul hairy shaharuddin
s|h|a|h|r|o|l|l
photography
0123437359




Thursday, 6-Nov-2008 05:11 Email | Share | | Bookmark
Majlis Pernikahan|Perkahwinan|Persalinan in 1 day by shahroll

barang2 hantaran pengantin perempuan
Hasma....
shahrul...
Salam to all viewer,
huhh~ sambung kita pada episod yang lepas.. heheh.. dimana saya mengatakan MARATHON kan?? sebenarnya begini, majlis yang dijalankan secara serentak iaitu Majlis Pernikahan,Perkahwinan dan Persalinan dalam satu hari.... haaa. basahhh nooo.. heheh.. agak penat but komitmen pengantin lelaki dan perempuan sgt bagus! xie xie ya Shahrul & Hasma...

Terima kasih diucapkan juga pada matjep (CandidExposure) yang telah memberi kepercayaan untuk meng"hired" saya as a 2nd photographer... tq bebanyak jep... nanti de lagi leh la calling2 g.. huhuu..
Dibawah sempat saya edit untuk Pra-tonton Shahrul & Hasma serta sedare mare makcik pak long semua lah ye.. harap u`ll enjoy da picca...












Antara LAYOUT di dalam Custom Album ( shahroll design)



regards
shahrul hairy shaharuddin
s|h|a|h|r|o|l|l
photography
0123437359



Wednesday, 29-Oct-2008 04:09 Email | Share | | Bookmark
WEDDING Hasma+Shahrul by shahroll



Salam to my dear (Zila),all my Client and Frendz,
minggu yang agak busy untuk insan yang bernama shahroll ni.yerp, tanggal 25 haribulan aritu, aku dan matjep (forumer PS) hired me as 2nd photog for shoot this MARATHON... kenapa aku panggil marathon???


TuNGgUUUUU~.. stay tune ok..

will update secepat yang mungkin untuk diz entry.. sabo nyer.. mueheehh.!~


regards
shahrul hairy shaharuddin
s|h|a|h|r|o|l|l
photography
0123437359



[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net