© AkudankamU Photopixel

By: Shahroll Photography

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 16-May-2008 02:39 Email | Share | Bookmark
MARIE DIGBY live in KL (One Utama) by shahroll

poster marie
marie
peminat fanatik
"Marieee....."
opening....
lalalall...~~
Lokasi: Outlet GAP,One Utama Shopping Complex
Masa:8.00 malam- 11 malam
Tarikh: 14-05-2008
Event: Showcase/ Perform (Acoustic)


Salam to all my Visitor.....

Bertempat di 1-Utama Damansara, berlangsung nya performer dari American telah berjalan dengan lancar walaupun peminat agak FANATIK dengan diri beliau.Sedikit info tentang diri Marie, beliau berdarah Kacukan Japan-Irish-Amerika.

Ibunya berdarah Jepun manakala bapanya pula berdarah Irish-Amerika.Marie anak sulong dari 3 adik beradik iaitu Naomi (lahir pada Dec 12 1985) dan Erina (lahir pada August 8, 1987).Beliau telah menulis lagu semenjak dari sekolah tinggi (menengah) lagi di Los Angeles.Marie dilahirkan pada April 16 1983.

Marie telah menghabiskan masa selama setahun di University of California,Berkeley sebelom meninggalkan untuk memfokuskan dalam bidang muzik secara sepenuh masa.Came out into public pada 2004 selepas memenangi Pantene Pro-Voice Competition dengan lagunya " Miss Invisible"


Marie Digby during perform song " Say it againt"

Seterusnya adalah, bagaimana beliau bermula???

Pada awal 2007, beliau bermula dengan mengupload simple video beliau di YOUTUBE dengan menyanyikan cover song of other artist onYoutube in order to gain visibility for herself.Selepas itu, Hollywood Records percaya dengan kemampuan beliau sebagai Pemuzik (gitar & piano) dengan baik,maka terhasil album pertama dari Marie Digby dengan single hitnya " Say It Again"


Marie with lovely guitar

Baiklah,itu serba sedikit tentang diri beliau.Berbalik apa yang berlaku di One Utama peminat dari Malaysia tidak mengeciwakan.Ramai yang hadir memeriahkan showcase.Hendak melihat berapa ramai peminat beliau di malaysia????


Fanatic Fanz Marie

Sebelum Marie membuat persembahan, peminat Marie yang telah memenangi competition di Mix.fm telah diadili oleh Marie untuk memenangi sebuah gitar tajaan Yamaha music yang ditandatangani oleh beliau.Dan yang memenangi gitar tersebut adalah Kimberly yang berusia lingkungan 9-10 tahun!


Marie sign into guitar- sponsered by Yamaha Music

Dan,tiba saat yang ditunggu oleh peminat....Marie menghidangkan beberapa lagu2 yang beliau nyanyi dalam YOUTUBE.Sememangnya suara nya bagus sekali (LIVE tuuu... giler besst) dan skill mainan muzik yang cukup baik.


Feel yang sampai kepada penonton......Marie Christine Digby

Yang Melaporkan dari Meja Wartawan Hiburan Akudankamu
s|h|a|h|r|o|l|l
photography
0123437359

YM: shahroll_ery@yahoo.com.my
0123437359
View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net