© AkudankamU Photopixel

By: Shahroll Photography

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 15-Dec-2008 13:32 Email | Share | Bookmark
"Outdoor/Indoor Portraiture" Taman Warisan Pertanian by shahroll

Creative Light System (CLS)
silhuet.. .
Lokasi: Rumah Pemprosesan Getah.
Masa: 10.00a.m-1.30p.m (4 jam 30minit)
Tarikh: 13-12-2008
Photographer bersama : Helmi (klang member)
Model: Nieza Adha


Salam & hello everybody!
entry kali nie, nak cerita skit la pe yang shahroll dah buat di Taman Warisan Pertanian (TWR) di Putrajaya.Misi kali nie, adalah untuk portfolio " Outdoor Portraiture " dan bersama shahroll kali ini adalah Inchie Helmi ( member2 Klang gek nie...huhuhu).Thanx model yang sanggup kne "ragging" ngan shahroll and Helmi iaitu Nieza Adha.

Pukul 9.00 pagi sudah sampai di TWR dan orang pon tak de lagi mase tu.Yang de cuma pakcik2 n makcik2 yang jogging kat atas tu.huhuh bagus tol la kan??.. aite pas break1st sume bagai, siap dah khatam Majalah Gempak yang aku beli, barulah Helmi muncollll.. huhhu.. sampai gek ko yee.. thanx bro...

Dan yang datang last sekali tentulah Cik Model kita kan.. datang bersama Inchie Norman Adha yang encem!Lepas buat sign release form pe sume bagai, kami gerak ke atas ke Rumah Getah yang ada kat dalam ladang getah tu... Agak penat la sebab tak naik buggy tu... hahahah saje nak dapatkan stamina sebelum shot!! huhuhuh...

Dari sesi #1 hingga ke sesi #2, mmg dok kat situ jer.. best lak tempat tu.. huhuh.. kalau tak memang cadang nak pegi tempat lain, but kat situ pon dah ok.. so lenjan je lah.. heheheh.. Props pon cun (basikal tua) mmg dah nazak ah kondisinya.

So, sesi #1 nie berkonsepkan " Urban " dengan mengenakan pakaian like jeans,baju t-shirt simple je kan? haaa.. tu lah dia.Then untuk sesi #2 lak, berkonsepkan " gadis kampung moden" dimana ciri2 keperempuanan @ kemelayuan @ klasikal nya dipaparkan menerusi pemakaian baju pada model tersebut (Baju Kebaya violet... smart!!)

Untuk shooting kali nie boleh dikatakan 50% outdoor dan 50% lagi pada indoor.. shahroll ingat nak buat fully outdoor session,but melihat pada kawasan dan tempat yang boleh dikatan "perfect" tuk buat indoor, so why not?? huhuuhu....

Okeh la, itu je yang shahroll nak kongsi kat entry nie, nati2 leh sambung gih next entry ataupon nak jumpe2 shahroll nak tanye2 pasal pakej " Outdoor Portraiture " nie boleh lah contact no yang ada kat atas @ signature kat bawah nie nanti.Wasalam... . . . . .

Photos for u`ll... cheerz!!


















regards
shahrul hairy shaharuddin
shahroll photography founder
ym: shahroll_ery@yahoo.com.my
email: shahrollphoto@gmail.com
012-343-7359


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net